Картинен речник

Баркод

Поредица от дебели и тънки черни линии, които съдържат данните за продукта и могат да бъдат разчетени и записани в компютърна система.

Реплика

Точно копие на продукт, създаден от неговия производител или с негово разрешение.

Интелектуална собственост

Законово установено право на собственост, което не позволява на другите да използват без разрешение чужди интелектуални творения.

Фалшификат

Точна имитация на продукт с цел измама или незаконна печалба.

Олфакторна марка

Графично представяне, описание на аромата с думи или комбинация от двете.

Дубликат

Обозначава продукт, произведен така, че да изглежда по-скъп или с по-високо качество. 

Фалшив сайт

Измамниците създават фалшиви сайтове, за да накарат хората да споделят чувствителна информация от рода на пароли, банкова или лична информация, с помощта на която могат да откраднат вашата самоличност. Някои фалшиви сайтове заразяват устройството ви със зловреден софтуер или ви примамват да купувате несъществуващи или фалшиви стоки.

Маркировка за защита от фалшифициране

Специален етикет за запечатване на опаковката на продукта, гаранция срещу фалшифициране. След като бъде отстранен, не може да бъде възстановен в първоначалния си вид.

NFC чип

Ползва се от известните марки, като се вгражда, например в чанти, за да може потребителят да провери автентичността на продукта.

Оферта за фалшива стока

Сигнал за оферта за фалшива стока е цената. Ако средната цена на един продукт е много по-висока навсякъде другаде и никой друг не предлага отстъпки, вероятността за измама е голяма. Ако всички останали оферти в онлайн магазина са намалени с повече от 50% или дори 60%, това е предупреждение!