Dictionar cu imagini

Cod de bare

O serie de linii negre groase și subțiri care conțin datele despre produs și care pot fi citite și înregistrate într-un sistem informatic.

Replica

O copie exactă a unui produs creat de producătorul său sau cu permisiunea acestuia.

Proprietate intelectuală

Un drept de proprietate stabilit legal care îi împiedică pe alții să folosească creațiile intelectuale ale altcuiva fără permisiune.

Un fals

Imitarea exactă a unui produs în scopul fraudării sau al profitului ilegal.

Mărci olfactive

Reprezentare grafică, descriere a parfumului în cuvinte sau o combinație a ambelor.

Duplicat

Indică un produs fabricat pentru a părea mai scump sau de calitate superioară.

Site fals

Escrocii creează site-uri false pentru a-i determina pe oameni să partajeze informații sensibile precum parole, informații bancare sau informații personale pe care le pot folosi pentru a-ți fura identitatea. Unele site-uri false  infectează dispozitivul cu programe rău intenționate sau vă păcălesc să cumpărați bunuri inexistente sau false.

Etichetă anti-contrafacere

Etichetă specială pentru sigilarea ambalajului produsului, garanție împotriva falsificare. Odată eliminat, nu poate fi restaurat în forma sa originală.

Cip NFC

Este folosit de mărci cunoscute fiind încorporat, de exemplu, în pungi, astfel încât utilizatorul să poată verifica autenticitatea produsului.

Oferta de produse contrafăcute

Un semn revelator al unei oferte de produse contrafăcute este prețul. Dacă prețul mediu al unui produs este mult mai mare peste tot și nimeni altcineva nu oferă reduceri, probabilitatea de fraudă este mare. Dacă toate celelalte oferte din magazinul online sunt reduse cu mai mult de 50% sau chiar 60%, acesta este un avertisment!